8 juli: avondwandeling Park Spoor Noord

Nog enkele plaatsen vrij!

Vanavond deel 2 van ons tweeluik van zomeravondwandelingen. Ditmaal gaan we ons wat meer laten vertellen over het Park Spoor Noord en de impact van dit park op zijn omgeving.
We vertrekken bij het Damstation waar we vorige keer eindigden en zetten dan koers naar het Park waar we zowel het één jaar oude deel als het nu gloednieuwe deel in en om bewandelen. Wat uitleg over de bewaarde en gerestaureerde gebouwen, de sportterreinen, de aangewende snufjes. We vernemen iets over de impact op de wijken Stuivenberg (ingang Schijnpoort) en Ellermansstraat. Op de “Trappekens-Uitkijk” vernemen we de doelstelling van het hele project, de inspraak die er was. Met wat geluk zien we het nut van de ligweiden, we horen iets over de drainering, de veiligheid. Aan de Noorderplaats vernemen we welke veranderingen daar op til zijn, of reeds begonnen. Verder naar het Kempisch Dok met de plannen die daarvoor gesmeed worden en de ingang van het park daar met de skating. Ook nog wat uitleg over een beschermd schoolgebouw en de oude herstelplaats van locomotieven, recreatiegebied voor kinderen, waterpartijen, toekomstplannen….kortom te veel om allemaal op te sommen. Dit is dus enkel een korte samenvatting van wat je allemaal te weten gaat komen via onze, met de omgeving zeer bekende, gids.

Wanneer: woensdag 8 juli 2009
Waar: afspraak om 19 u. op het Damplein, waar we ook eindigen op een terrasje. Te bereiken met talrijke bussen (o.m. bus19 ), meer info na inschrijving.
Prijs: leden:2,5 €; niet-leden: 5 €, telkens drankje inbegrepen